Adult Search Phuket
Добро владеење

Добро владеење е од суштинско значење за успешна и ефикасна демократија. Потребна е постојана тесна соработка помеѓу институциите на сите нивоа за да се дизајнираат инклузивни политики кои ќе обезбедат подобри и поефикасни услуги за сите граѓани.

Што конкретно сакаме да постигнеме

Најнови ВЕСТИ

Во Скопје, над 150 градоначалници и претседатели на совети дискутираа за унапредување на децентрализацијата

На 21 и 22 ноември во Скопје се одржа годишната конференција за децентрализација и локално управување „Јакнење на заедниците – нов импулс за децентрализацијата“.

Видео: Зајакнати капацитети на советниците и финансиска поддршка за приоритетни проекти во заедницата

Во изминатите 3 години, околу 200 советници од вкупно 15 општини директно вклучени во проектот Зајакнување на општинските совети ги зајакнаа своите знаења и капацитети во 11 области од надлежност на локалната самоуправа.

НАСТАНИ

There are no upcoming events at this time.

Контактирајте не

Pablo Sandoval Jersey